Pendlarbåtstrafik

Kommunen har på ett möte med Condor Shipping beslutat att starta säsongen för pendlarbåten på fredag den 22 maj.

M/S Gajecha trafikerar Luleå skärgård helgfria vardagar fram tills dess att isen lägger sig och startar om igen efter islossning. Prioriterade resenärer är de som bor och är folkbokförda på någon av skärgårdens öar. Övriga får åka i mån av plats. Här hittar du information om bokning och hålltider.

Ordinarie tidtabell

Måndag – fredag:

Avgång förmiddag från Hindersöstallarna:
05:30 tur/retur till Junkön 06:30 tur/retur till de norra öarna.

Avgång eftermiddag från Hindersöstallarna:
16.30 till Junkön och 17.30 till de norra öarna. Ordningen på öarna i norra skärgården kan variera.

Priser:
Enkel resa kostar 60 kronor.

Returresa kan inte garanteras.

Boka plats
Bokning av plats gör du hos Condor Shipping.

Telfon: 070-604 21 24
E-post: info@condorshipping.se

Information med anledning av coronaviruset och covid-19

Luleå kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska spridningen av coronaviruset. Kollektivtrafik omfattas inte av förbudet mot allmänna sammankomster på fler än 50 personer. Det innebär att pendlarbåtstrafiken trafikerar Luleå skärgård enligt ordinarie tidtabell. Det är trots detta viktigt att alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer: Är du sjuk ska du stanna hemma. Håll avståndet och undvik trängsel på båten. Hosta och nys i armvecket. Tvätta händerna före avresa och sprita händerna på båten. Undvik att röra ögon, näsa och mun.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.