Pendlarbåtstrafik

Pendelbåtstrafiken påbörjas måndag den 17 maj

Att kunna ta sig till och från arbetet när du bor eller arbetar i skärgården ska inte vara komplicerat och därför finns pendlarbåtstrafiken i Luleå skärgård måndag – fredag till och från ön/fastlandet. Tänk på att ringa och boka plats i god tid.

M/S Gajecha trafikerar Luleå skärgård helgfria vardagar fram tills dess att isen lägger sig och startar om igen efter islossning. Prioriterade resenärer är de som bor och är folkbokförda på någon av skärgårdens öar. Övriga får åka i mån av plats. Här hittar du information om bokning och hålltider. Returresa kan inte garanteras.

Måndag – fredag:

Avgång förmiddag från Hindersöstallarna
05:30 tur/retur till Junkön 06:30 tur/retur till de norra öarna.

Avgång eftermiddag från Hindersöstallarna
16.30 till Junkön och 17.30 till de norra öarna. Ordningen på öarna i norra skärgården kan variera.

Priser
Enkel resa kostar 100 kronor.

Bokning

Bokning av plats sker hos Condor Shipping.
Telefon: 070-604 21 24
E-post: info@condorshipping.se

Information med anledning av coronaviruset och covid-19

Kollektivtrafik omfattas inte av förbudet mot allmänna sammankomster på fler än 50 personer. Det innebär att pendlarbåtstrafiken trafikerar Luleå skärgård enligt ordinarie tidtabell. Det är trots detta viktigt att alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer: Är du sjuk ska du stanna hemma. Håll avståndet vid ombordstigning och undvik trängsel på båten. Hosta och nys i armvecket. Tvätta händerna före avresa och sprita händerna på båten. Undvik att röra ögon, näsa och mun.

Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.