Mobilmasten

Foto: Patrick Trägårdh, Umeåbild

Bättre mobiltäckning och högre kapacitet i Luleå skärgård

En 45 meter hög så kallad samhällsmast har uppförts på Storbrändön i Luleå skärgård. Masten stärker samhällsberedskapen och ökar säkerheten bland annat för sjöfarten i området. Den ger bättre täckning och högre kapacitet för mobiltelefoni och bredbandstjänster för människor runt om i skärgården.

– Samhällsmasten förbättrar tillgänglighet för boende, besökare och företag i Luleå skärgård. För de som vistas i skärgården är god mobiltäckning avgörande för att kunna kommunicera med omvärlden. Kommunens beslut att medfinansiera modern infrastruktur och ge bygglov för masten visar att de tar behovet på allvar och prioriterar satsningar i skärgården, säger Annika Svensson, projektledare vid Luleå tekniska universitet och biträdande koordinator för projektet Rural ICT Testbed – #fulltäckning.

Läs hela artikeln

Se pressmeddelande

Se post på Facebook

Se post på Linkedin

Se film på YouTube

Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.