Reducerad förfallstrafik

OBSERVERA!

Budgeten för förfallstrafiken är överskriden och det medför att man inom Luleå kommun fattat beslut om inskränkningar. Det får till följd att det inte längre är tillåtet att boka förfallstrafik på fredagar.

Så nu är det endast måndagar som de bofasta i Luleå skärgård har rätt att boka förfallstrafik. I övrigt är det samma regler som gäller både för vilka det gäller och när bokningen kan ske.

 • Förfallstrafiken är endast för dig som är folkbokförd på vissa av
  skärgårdens öar.
 • Förfallstrafiken har ingen tidtabell. Endast förbokad trafik.
 • Returresa kan inte garanteras.
 • Syftet med förfallstrafiken är proviantering.
 • Trafik med Isbrytande båt har upphört. Skärgårdsföreningen har i samråd med fritidsförvaltningen möjlighet att sätta in svävare eller helikopter.

Boka

Förfallstrafik utförs endast på måndagar. Bokning av plats sker hos skärgårdsföreningen mellan 09.00-17.00 på Tel: 070-564 51 81. Senast fredag kl. 14.00

Skärgårdsföreningen kan lämna ytterligare information om färdväg, tidsförskjutningar och lastförmåga.

Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Reducerad förfallstrafik

 1. Hubbe Öqvist skriver:

  Kanonbra publicering.
  Men jag undrar vem som ger dig grunduppgifterna, för här finns diverse fel.
  Förfallstrafiken är i första hand för de som är folkbokförda på någon av de öar som har fast boende, och dessutom verkligt boende. Dvs de ska bo på ön.
  Det finns ingen som skall kunna inspektera vad den resande gjort. Proviantering är riktigt dumt, det anses vara att samla mat inför en längre eller kortare resa. Kommunen, skärgårdsföreningens representant eller transportören har inte rätt att kräva någon ”reserapport”. Om den resande ska köpa mat, brännvin, besöka läkare eller frisör eller annat har inte med resandet att göra. Stryk provianteringskravet. Vi skärgårdsbor ska inte bli utsatta för några krav av liknande karaktär.
  Returresa (eller begränsad) gäller bara de som kunnat åka med förfallstrafik utan att vara boende i skärgården, men vill tillbaka till ön/fastlandet.

Kommentera