Info om förfallstrafiken

Styrelsen får många samtal om när årets förfallstrafik startar? Eftersom våra hamnar börjar fyllas på med is, och de flesta bofasta har börjat ta upp sina egna båtar.

Det är kommunen som är ansvarig att besluta om när förfallstrafiken skall köra i gång, inte Luleå skärgårdsförening! Kommunen brukar generellt släppa på förfallstrafiken, två veckor efter att isen lagt sig. Naturligtvis är detta beroende på väderförhållandena.

Tyvärr så har inte Condor Shipping fått sin licens godkänd av Länsstyrelsen i Luleå (trots att de skickat in anmälan i maj månad), så just nu får de inte köra någon svävartrafik i Luleå skärgård. Tyvärr måste vi invänta myndighetens beslut.  Preliminärt så tror kommunen att förfallstrafiken kan köra i gång måndag den 11 november, om det råder samma förutsättningar som nu. Vi tror (hoppas) att det då är klart med svävarens tillstånd också.

Vilka får åka med förfallstrafiken? För att få nyttja trafiken ska resenär vara folkbokförd och reellt boende mer än sex månader på trafikerad ö.

Så fort som årets förfallstrafik öppnas för bokningar så kommer det finnas information på kommunens och föreningens hemsida, www.luleskargard.se

Eventuella frågor om förfallstrafiken i Luleå skärgårdsförening besvaras av Erika Hansson, 0702-781151 eller via mejl erika.hansson100@gmail.com

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.