Förfallstrafiken är igång

Boka förfallstrafik:
Obligatorisk bokning av plats sker hos Luleå Skärgårdsförening mellan 09.00 -17.00 på telefon 076-7932614 (observera nytt nummer). Bokning skall ske senast 48 timmar innan. Observera att det inte är tillåtet att boka plats direkt av transportören. Skärgårdsföreningen kan lämna ytterligare information om färdväg, tidsförskjutningar och lastförmåga etc.
Kostnad:
100 SEK per tur betalas på plats till Condor shipping, endast kort eller Swisch

Vilka får åka med förfallstrafiken?
Förfallstrafiken är endast för dig som är folkbokförd och reellt boende på vissa av skärgårdens öar. Detta är ett beslut som Fritidsförvaltningen har tagit. Observera att vi har begränsat med pengar, därför är de yttre öarna prioriterade. Så fort som isen bär, får man själv ta sig ut till sin ö.    

När går trafiken?
Norra sidan måndag och fredag, tider 08.00 samt 14.00. Denna trafik utgår från Stallarna till Hindersön, Storbrändön, Långön och Degerön.

Södra sidan tisdagar, alla resor utgår från Kallaxhamnen. Förutom Sandön och Junkön som utgår från Hamnholmen. Svävaren avgår 08.00 från Hamnholmen, och Kallaxhamnen vid ca 09.30.
Obs, förfallstrafiken har ingen exakt tidtabell. Endast förbokad trafik.

Regler för svävartrafiken
Det är skepparen på Condor shipping som är ansvarig för om det är körbart eller inte, de är ytterst ansvariga för svävartrafiken.
Observera, svävaren kan bara stanna på is och plant underlag. Vilket innebär att de inte kan köra upp på land, och upp över stenkanten. Svävaren kan inte heller köra på öppet vatten.
Svävaren tar max 500 kg, men det är ett mycket begränsat lastutrymme. Vilket innebär max en väska per person. Svävaren tar max 5 passagerare.

Övrigt
Condor shipping jobbar på beställning av privatperson eller företag, och har avtal med Luleå Kommun om förfallstrafik för skärgårdsbornas behov av service. Om ni vill boka svävaren för eget bruk kontakta dom på info@brandokonferens.se eller info@condorshipping.se för mer info eller frågor.

Luleå skärgårdsförening har i uppdrag av Luleå Kommun att hantera bokningen av förfallstrafiken, eventuella frågor besvaras av styrelsen Erika Hansson 0702-781151, eller erika.hansson@se.abb.com.

Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.