Förfallstrafiken startar

Förfallstrafiken för proviantering våren 2020 startar måndag den 4 maj.

Luleå kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska spridningen av coronaviruset.länk till annan webbplats

Förfallstrafiken med svävaren kan inte trafikera Luleå skärgård utan att det blir trängsel, även med få passagerare. Luleå kommun har därför beslutat att förfallstrafiken för våren 2020 tills vidare endast ska användas som varutransport för livsmedel/läkemedel från avgångshamn i två turer per vecka; måndagar kl. 15 i norra skärgården och tisdagar kl. 15 i södra skärgården.

Boende på öarna ansvarar för att leverans av varor lämnas till svävaren vid rätt avgångshamn, Hindersöstallarna för norra skärgården och Kallaxhamnen för södra skärgården. Viktigt att varorna finns på plats vid avgångstiden kl. 15.00.

Endast förbokade transporter med svävaren. Obligatorisk bokning av varuplats sker hos Skärgårdsföreningen på nytt telefonnummer 076-1361020, mellan klockan 09.00-17.00.

Du måste boka senast 48 timmar innan avresa. Observera att det inte är tillåtet att boka varuplats direkt av transportören.

Tips: Riskgrupper (75+) kan få hjälp med varuleveranser genom Röda Korset. För mer information: telefon 076-775 85 57, vardagar kl. 9-12.

  • Förfallstrafiken är endast för dig som är folkbokförd och reellt boende på vissa av skärgårdens öar.
  • Trafiken går måndag i norra skärgården och tisdagar i södra skärgården med reservation för inställda turer. Avgångshamn är Hindersöstallarna för norra skärgården och Hamnholmen respektive Kallaxhamnen för södra skärgården.
  • Förfallstrafiken har ingen tidtabell. Endast förbokad trafik.
  • Returresa kan inte garanteras.
  • Syftet med förfallstrafiken är endast proviantering.
  • Trafiken genomförs med svävare.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.